آموزش وبلاگ نویسی؛ چگونه پست وبلاگ بنویسیم؟

آخرین ویرایش 1402/12/12 دسته بندی بازاریابی محتوایی

آموزش وبلاگ نویسی

اگر دنبال راهی برای اعتبار دادن به سایت و کسب‌وکارتان هستید، پیشنهاد ما وبلاگ نویسی است. با انتشار محتوای مفید در وبلاگ سایتتان برای مخاطبان هدفتان می‌توانید به یک مرجع در حوزه کاری‌تان تبدیل شوید. از مزایای نوشتن پست وبلاگ در مقاله‌ای جداگانه صحبت شده است. در این مقاله سعی داریم وبلاگ نویسی را به شما آموزش دهیم، پس همراه ما باشید.

چرا به وبلاگ نویسی نیاز داریم؟

وبلاگ نویسی یکی از استراتژی‌های بازاریابی محتوایی است. وبلاگ نویسی راهی عالی برای آگاهی‌سازی جامعه نسبت به برند کسب‌وکارتان خواهد بود و همچنین راهی برای تعامل با مخاطبان است. در پست وبلاگ می‌توانید با مخاطبتان حرف بزنید و برای رفع مسئله‌شان به آنها آموزش دهید. وبلاگ نویسی فرایندی است که می‌تواند کسب‌وکار و سایت کسب‌وکارتان را به یک مرجع تبدیل کند.

بخوانید: اهمیت وبلاگ نویسی و کسب درآمد از آن

نکات مهم قبل از شروع وبلاگ نویسی

قبل از اینکه وارد بحث آموزش وبلاگ نویسی شویم، باید نکات مهم وبلاگ نویسی را بدانید و آنها را رعایت کنید. این نکات عبارت‌اند از:

1. شناسایی مخاطبان هدف

به مخاطبان هدف کسب‌وکارتان فکر کنید. آنها تعیین می‌کنند که باید درباره چه چیزی، با چه لحن و چه سطح دانشی صحبت کنید. برای این‌کار می‌توانید از نوشتن پرسونای مخاطب کمک بگیرید. پرسونای مخاطبانِ کسب‌وکارتان می‌تواند شامل، سن، موقعیت جغرافیایی، سطح دانش و تحصیلات و… باشد.

2. یافتن ایده‌هایی برای تولید محتوا

وقتی وبلاگتان را راه‌اندازی می‌کنید، مسئله‌ی مهم برای شما، یافتن ایده‌هایی برای تولید محتوا است. وبلاگ نویسی همیشه آسان نیست. در این فرایند شما باید محتوایی باکیفیت تولید کرده و به‌طور منظم محتوا منتشر کنید تا بتوانید به هدفتان از وبلاگ نویسی برسید. برای یافتن ایده‌ها می‌توانید رقبای خود را بررسی کنید. آن‌ها چه محتوایی منتشر می‌کنند؟ دنبال شکاف‌ها بگردید. تحقیقات سئو انجام دهید و از این راه بررسی کنید که مخاطبان دنبال چه موضوعی هستند و سپس درباره آنها محتوا تولید کنید.

3. تدوین یک استراتژی و تقویم محتوایی

بدون استراتژی برای وبلاگ نویسی شما تنها فضای وبلاگ خود را پر کرده‌اید. شما باید بدانید کسب‌وکارتان همین حالا چه محتوایی نیاز دارد. باید بدانید که وبلاگ شما باید درباره چه چیزی حرف بزند. همچنین باید درباره اینکه چه زمانی وبلاگ خود را تبلیغ کنید نیز آگاهی داشته باشید، برای همین علاوه بر استراتژی به یک تقویم محتوایی هم نیاز دارید.

بخوانید: تقویم محتوایی و کاربرد آن

4. توجه به ساختار پست وبلاگ

 هنگام وبلاگ نویسی باید ساختار مقاله را در نظر بگیرد. هر مقاله باید مقدمه، بدنه و پایان‌بندی داشته باشد. بدنه مقاله شما نیز باید به عناوین فرعی مختلفی تقسیم‌بندی شود. از تصاویر در پست وبلاگ خود استفاده کنید و در انتهای مقاله مخاطبان را به اقدامی خاص فرابخوانید.

5. آشنایی با سئو

اگر می‌‌خواهید از راه وبلاگ نویسی به موفقیت برسید، باید اصول سئو را یاد بگیرید. باید یاد بگیرید چطور تحقیقات سئو انجام دهید و چطور می‌توانید کلمات کلیدی را پیدا کرده و در مقاله خود استفاده کنید.

راهنمای گام‌به‌گام آموزش وبلاگ نویسی

راهنمای آموزش وبلاگ نویسی

 حالا که نکات مربوط به وبلاگ نویسی را مرور کردیم وقت آن می‌رسید که شروع به وبلاگ نویسی کنیم. در این بخش از آموزش وبلاگ نویسی درباره نوشتن یک پست بلاگ اصولی حرف خواهیم زد.

1. انتخاب موضوع

باید مشخص کنید که درباره چه چیز می‌خواهید بنویسید. گاهی وقت‌ها موضوع بر اساس هدف کسب‌وکار تعیین می‌شود و گاهی بر اساس نیاز مخاطبان شما، درهرحال شما باید مشخص کنید که قرار است در وبلاگ خود درباره چه موضوعاتی صحبت کنید. می‌توانید از موضوعات کلی‌تر مربوط به حوزه خود استفاده کنید و بعد به‌مرورزمان جزئیاتی را پیدا کرده و درباره آنها تولید محتوا کنید. می‌توانید به چراها و چگونگی‌ها، چطور انجام‌دادن‌ها بپردازید تا علاوه بر آموزش‌دادن برای مخاطبان راهنما نیز باشید.

 2. تعیین کلمه کلیدی

برای پیداکردن کلمه کلیدی اصلی مقاله‌تان می‌توانید در گوگل جستجو کنید و دررابطه‌با موضوعی که می‌خواهید درباره آن وبلاگ نویسی کنید، کلمه‌ای که بیشترین بازدید را دارد، بردارید. البته لازم به ذکر است که کلمه کلیدی حتما یک کلمه نیست، بلکه می‌تواند یک عبارت باشد. مثلا کلمه کلیدی این مقاله وبلاگ نویسی است و کلمه کلیدی مقاله‌ای دیگر کسب درآمد از وبلاگ نویسی است. شما باید کلمه‌ای را برای مقاله خود انتخاب کنید که مخاطب آن را زیاد جستجو می‌کند یا نماینده درد مخاطب باشد. نکته مهم این است که کلمه یا عبارتی که انتخاب می‌کنید باید کاملا به پست وبلاگ شما مرتبط باشد. وگرنه مخاطب آن را رها می‌کند و ممکن است دیگر سراغ وبلاگ شما نیاید.

3. انتخاب عنوان مناسب

عنوان می‌تواند در ابتدای شروع وبلاگ نویسی نوشته شود یا آخر فرقی ندارد. شما می‌توانید هر لحظه عنوان متفاوتی بنویسید، اما نکته مهم در عنوان‌نویسی این است که اول از عنوان باید جذاب باشد. عنوان باید نماینده‌ای از موضوعی اصلی بحث باشد. اگر عنوان با متن همخوانی نداشته باشد نشان از بی‌توجهی تولیدکننده محتوا بوده و ممکن است مخاطبانتان را از دست بدهید.

4. ایجاد طرح کلی پست وبلاگ

قبل از شروع وبلاگ نویسی لازم است بدانید قرار است در مقاله درمورد چه چیزهایی صحبت کنید، این‌گونه می‌توانید تشخیص دهید مقاله شما به چند عنوان فرعی نیاز دارد. همچنین گاهی وقت‌ها لازم است مطلب خود را ساماندهی کنیم، یعنی چه؟ ممکن است مطالب زیادی برای ارائه به مخاطب داشته باشیم، بنابراین می‌توانیم با عنوان‌های اصلی و فرعی به مطلب خود نظم دهیم. این‌گونه مخاطب می‌تواند اطلاعات موردنیازش را مفیدتر از مقاله برداشت کند.

5. نوشتن یک مقدمه جذاب

مقدمه‌ای که می‌نویسید باید توجه مخاطبان را به خود جلب کند. مقدمه خط مقدم یک پست وبلاگ است. اگر مقدمه خوب نوشته شده باشد احتمال اینکه مخاطب ادامه مطالب شما را بخواند زیاد است، وگرنه خیلی زود از سایت شما خارج می‌شود. می‌توانید مقدمه را با یک داستان کوتاه بنویسید یا با مخاطب همدلی کنید یا می‌توانید با بیان آمارهای درگیر‌کننده‌ای درباره موضوع مقدمه‌تان را شروع کنید. بعد از آن باید هدف پست خود را توصیف کنید و توضیح دهید که چگونه مسئله‌ی مخاطب با خواندن مطلب برطرف خواهد شد. مقدمه جذاب به خواننده دلیلی برای ادامه‌دادن می‌دهد.

6. تولید محتوا

حالا وقت آن است که برای هر بخشی که در پست وبلاگ مشخص کرده‌اید تولید محتوا کنید. درمورد موضوعات بنویسید و بحث کنید، می‌توانید از منابع دیگر استفاده کنید؛ اما به یاد داشته باشید که کپی نکنید باید مفهوم را از مقالات دیگر بردارید و به زبان خود آنها را شرح دهید یا تفکر خودتان را نیز به آن اضافه کنید تا مقاله شما منحصر به شما و کسب‌وکارتان باشد.

چه چیزی باعث ایجاد یک پست وبلاگ خوب می‌شود؟

یک پست وبلاگ خوب، محتوای آموزنده و جالبی برای مخاطبانش دارد. وبلاگ‌ها باید به سؤالات مخاطبان پاسخ دهند و به آنها کمک کنند تا چالششان را برطرف شود. البته فقط پاسخ‌دادن به سؤالات مخاطبان کافی نیست. شما باید در حین تعامل، گام‌های عملی برای رفع مسئله‌شان را نیز ارائه دهید.

دستورالعمل آموزش وبلاگ نویسی

دستورالعمل آموزش وبلاگ نویسی

دستورالعمل آموزش وبلاگ نویسی مانند دستورالعمل تهیه یک کیک خوشمزه می‌تواند باشد. با دانستن این دستوالعمل می‌توانید محتوایی تولید کنید که برای مخاطبانتان جذاب باشد و برای شما موفقیت به همراه داشته باشد. در زیر به مواردی از این دستورالعمل پرداخته‌ایم.

1. برای مرتب کردن ایده‌ها، از عنوان فرعی استفاده کنید.

وقتی شروع به تایپ محتوای وبلاگ خود می‌کنید، مهم است که پاراگراف‌ها را به بخش‌هایی تقسیم کنید تا خواننده راحت‌تر بتواند آنچه را که نیاز دارد پیدا کند.

2. جملات خود را کوتاه و مختصر کنید.

 وقتی شروع به کار بر روی بدنه پست وبلاگ خود می‌کنید، مطمئن شوید که مخاطبان به‌وضوح می‌توانند آنچه می‌خواهید بگویید را درک کنند. شما نباید برای طولانی کردن پست خود با جزئیات غیرضروری متن را شلوغ کنید. اگر متن را مختصر نگه دارید، خوانندگان ارزش بیشتری از کار شما دریافت می‌کنند.

3. از محتوای چندرسانه‌ای استفاده کنید.

محتوای چند رسانه، محتوایی است که از ترکیب هم‌زمان متن، تصویری، ویدیو یا صوت تولید شده باشد. استفاده از محتوای چند رسانه یکنواختی پست وبلاگ شما را از بین می‌برد. مخاطبان شما از دیدن یک صفحه وبلاگ با تصاویر، فیلم‌ها، نظرسنجی‌ها، صوت یا نمایش اسلاید به‌جای صفحه سیاه و سفید لذت می‌برند. استفاده از محتوای چندرسانه‌ای پست وبلاگ شما را تعاملی‌تر می‌کند و سئو سایت شما را بهبود می‌بخشد.

آموزش وبلاگ نویسی؛ نکاتی برای موثر نوشتن

 اگر یک وبلاگ‌نویس و نویسنده‌ی تازه‌کار هستید ممکن است فکر کنید، وبلاگ ‌نویسی کار سختی است، اما تسلیم نشوید. با تمرین آسان‌تر می‌شود. در اینجا نکاتی را برای سریع‌تر و آسان‌تر نوشتن برایتان آورده‌ایم:

  • اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، یک داستان بگویید. درباره آنچه می‌دانید بگویید یا از تجربیات شخصی‌تان بنویسید. داستان‌ها می‌توانند مفاهیم پیچیده را ساده‌تر کنند، علاوه‌برآن، داستان یا بیان تجربیات می‌تواند حس همدلی را ایجاد کند.
  • پست وبلاگ، شامل نقل‌قول‌ها یا حقایق جالب برای تأکید موضوع می‌تواند باشد. وقتی ایده‌های خود را با نقل‌قول‌های منحصربه‌فرد می‌نویسید یا حقایق را از منابع معتبر به اشتراک می‌گذارید، نشان می‌دهد که پست وبلاگ شما به‌خوبی تحقیق شده و قابل‌اعتماد است.
  • محتوای خود را به تکه‌های قابل‌فهم تقسیم کنید. هیچ‌چیز بیشتر از باز کردن یک مقاله و دیدن یک دیوار بزرگ متن، مخاطبان را ناامید نمی‌کند. توصیه می‌کنیم پست وبلاگ خود را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید تا فهم آن آسان‌تر شود. شکستن محتوا نه‌تنها باعث جذابیت بصری پست وبلاگ شما می‌شود، بلکه به مخاطبان کمک می‌کند تا به‌سرعت اطلاعات خود را پیدا کنند.
  • از تصویر، گرافیک یا ویدیو استفاده کنید. تصاویر علاوه‌بر زیبایی انتقال ایده‌های پیچیده را نیز آسان‌تر و برای مخاطب قابل‌فهم‌تر کند. همچنین به مخاطبان کمک کنند اطلاعاتی را که به اشتراک می‌گذارید به خاطر بسپارند.
  • هنگام نوشتن پست وبلاگ خودتان را جای خواننده بگذارید و متنتان را بخوانید. آیا نوشته‌ای هست که در مورد آن بهتر باشد از تصاویر برای توضیحات بیشتر استفاده کرد؟ یا بررسی کنید آیا همه مفاهیم به‌کاررفته در پست وبلاگ شما برای خواننده قابل‌فهم هست، اگر نیست توضیح بیشتر دهید.
  • هر جمله باید یک مفهوم واحد را منتقل کند. آن را ساده بیان کنید. دلیلی برای نوشتن جملات بیش از حد پیچیده که خوانندگان شما را گیج می‌کند، وجود ندارد. توجه داشته باشید که خوانندگان فقط می‌خواهند پاسخ‌هایی را که به دنبال آن هستند، بیابند. نوشتن به شیوه‌ای ساده می‌تواند به طور موثری این نیاز را برآورده کند.

کلام آخر آموزش وبلاگ نویسی

در این مقاله سعی شد تا درباره نکات مهم وبلاگ نویسی صحبت کنیم. آموزش وبلاگ نویسی با تمرین همراه است. شما باید علاوه بر رعایت اصول آن‌قدر بنویسید و محتوا تولید کنید تا دستتان راه بیفتد و ناآگاه تمام اصول را رعایت کنید. وقتی با وبلاگ نویسی به درآمد برسید، سختی این کار می‌تواند برای شما لذت‌بخش باشد.

انتشاردهنده ریحانه تقی‌زاده

دیدگاه خود را بنویسید