5 روش واقعی برای کسب درآمد از نوشتن

آخرین ویرایش 1402/12/07 دسته بندی نوشتن

5 روش واقعی برای کسب درآمد از نوشتن

اغلب افراد دوست دارند در زمینه‌ای کار کنند که به آن علاقه دارند؛ ولی معمولاً با مسائلی روبه‌رو می‌شوند و تغییر مسیر می‌دهند. مسائلی مثل نداشتن مهارت لازم و کافی در آن زمینه یا دریافت‌نکردن مبلغ قابل‌قبول در ازای انجام آن کار یا کاربردی نبودن فعالیت موردنظر در جامعه و… . یکی از زمینه‌هایی که علاقه‌مندان زیادی دارد نوشتن است. طرفداران نوشتن و نویسندگی دوست دارند در مسیر موردعلاقه خود بمانند و همیشه یکی از سوال‌های اصلی آن‌ها این است که: آیا با نوشتن می‌توان به درآمد رسید؟ در این مقاله سعی داریم به این سوال پاسخ بدهیم.

اگر شما هم از علاقه‌مندان نوشتن و نویسندگی هستید و می‌خواهید از همین طریق به درآمد برسید، با ما همراه باشید.

حقایقی در مورد چگونگی کسب درآمد از نوشتن

ما نمی‌خواهیم در مورد راه‌هایی صحبت کنیم که فقط روی کاغذ شدنی باشد یا فقط درصد بسیار کمی با هوش بالا یا خوش‌شانسی به آن می‌رسند. در این مقاله راجع‌به 5 روش واقعی در مورد کسب درآمد از نوشتن صحبت خواهیم کرد.

نوشتن می‌تواند راه جذابی برای کسب درآمد باشد؛ چون شخص می‌تواند انتخاب کند چه زمانی، کجا و با چه کسی کار کند. پس باتوجه‌به انعطاف و استقلال این کار؛ عجیب نیست که خیلی از افراد دوست داشته باشند، برای کسب درآمد مسیرشان از نوشتن بگذرد. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که افراد از عدم قطعیت و دائمی نبودن کار می‌ترسند و به همین خاطر بیشتر افراد فقط از دور در مورد نوشتن و به درآمد رسیدن از این طریق صحبت می‌کنند.

خیالات بیهوده را باید کنار گذاشت

بعضی‌ها هم رفتارشان به‌گونه‌ای است انگار خیال می‌کنند که یک روز می‌رسد و کسی به آن‌ها می‌گوید: از امروز هرچه دلت می‌خواهد بنویس و من تا آخر عمر به تو پول می‌دهم. تو فقط بنویس. به‌هیچ‌وجه هم مهم نیست که در مورد چه چیزی می‌نویسی، فقط بنویس.

طرف صحبت ما کسانی‌اند که تصمیم خود را گرفته‌اند و می‌خواهند از طریق نوشتن به درآمد برسند و سختی‌ها و چالش‌های مسیر را با جان‌ودل پذیرفته‌اند.

کسانی که می‌دانند با برنامه‌های مبهم و بدون استراتژی مشخص هرگز نمی‌توان به رویاها دست‌یافت مگر این‌که بی‌نهایت خوش‌شانس باشند.

5 روش واقعی برای کسب درآمد از نوشتن

حقایق کسب درامد از نوشتن

توجه کنید که چه برای یافتن یک شغل ثابت به‌عنوان نویسنده در یک شرکت و چه برای نویسنده فریلنسر شدن، باید آموزش بینید؛ تلاش کرده و تجربه لازم را کسب کنید و این یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد. یک نکته مهم را هم لازم می‌دانیم که گفته شود؛ برای موفقیت هرچه بیشتر در این زمینه به‌خصوص در حالت فریلنسری، باید در تعقیب فرصت‌ها بوده و منتظر کسی یا چیزی نمانید. باید بدانید که در ابتدای مسیر باید به فکر ساخت رزومه باشید. همواره مهارت خود را ارتقا دهید تا بتوانید با نویسندگان آنلاین زیادی رقابت کنید.

  1. نوشتن مقاله برای وبلاگ‌ کسب‌وکارهای مختلف

با وجود صحبت از هجوم محتوا در جهان – چه در فضای آنلاین و چه آفلاین – و حوصله نداشتن مردم در دنبال‌کردن همه مواردی که منتشر می‌شود، سایت‌ها و نشریات بزرگ باید به انتشار محتوا ادامه دهند وگرنه در ذهن مخاطبان خود فراموش می‌شوند. آگهی‌های شغلی متعددی را در سایت‌های استخدام و کاریابی مانند جابینجا و جاب‌ویژن با عنوان کارشناس تولید محتوای متنی می‌توانیم ببینیم که این خود گویای نیاز کسب‌وکارهای مختلف به نویسنده است که در بیشتر مواقع برای وبلاگ سایتشان لازم دارند. همچنین سایت‌های فریلنسری داخلی و خارجی مانند پونیشا و کارلنسر به‌عنوان نمونه‌های داخلی و Upwork و Fiverr نمونه‌های خارجی هم وجود دارند که پروژه‌های نوشتن مقاله برای وبلاگ کسب‌وکارها را تعریف می‌کنند و نویسندگان محتوای حرفه‌ای می‌توانند با اعلام آمادگی و جلب موافقت کارفرما پروژه را دریافت و روی آن کار کنند.

افرادی که این مدل را با موفقیت دنبال می‌کنند؛ مانند ماشین‌های نوشتن عمل کرده و به‌سرعت محتوای باکیفیت را تولید می‌کنند و به خود اجازه نمی‌دهند در هیچ پروژه‌ای غرق شوند.

اگر به‌دنبال حرفه‌ای شدن در مسیر تولید محتوا و کسب درآمدهای بیشتر از طریق نوشتن هستید، دائم به فکر یادگیری ابعاد مختلف محتوا باشید. اغلب در پروژه‌های مقاله‌نویسی برای وبلاگ، کلمات کلیدی مربوط به کسب‌وکار به شما داده می‌شود؛ اما ممکن است که استخراج کلمات کلیدی هم به عهده شما قرار گیرد؛ بنابراین سعی کنید بعد از یادگیری اصول مقدماتی مقاله‌نویسی، اطلاعاتتان در مورد سایر جوانب بازاریابی محتوایی هم بیشتر شود. برای یادگیری اصولی این روش می‌توانید در کارگاه تخصصی و پروژه‌محور مقاله‌ نویسی مرکز نوشتن ایران شرکت کرده و کم‌کم به درآمد برسید.

  1. ایده‌پردازی و نویسندگی برای شبکه‌های اجتماعی مشاغل تشنه‌ی محتوا

در پنج سال گذشته، بازاریابی محتوایی بدون شک به یک جریان خیلی مهم تبدیل شده است. کاری که این نوعِ بازاریابی انجام می‌دهد، تولید محتوای ارزشمند برای جذب مشتری و ایجاد اعتبار و اعتمادسازی برای برندهاست.

نتیجه؟ هر چه جلوتر می‌رویم کسب‌وکارهای بیشتر و بیشتری وارد بازی محتوا می‌شوند. برخی از آنها استراتژی بازاریابی محتوایی واضحی دارند، درحالی‌که برخی دیگر فقط در حال جهش‌های مقطعی بوده و امیدوارند که روندی که در پیش گرفتند به نتیجه برسد.

یکی دیگر از راه‌های کسب درآمد از طریق نوشتن تولید محتوای خلاقانه برای شبکه‌های اجتماعی کسب‌وکارهای مختلف است. شاید خیلی از افراد این‌طور انتظار داشته باشند که هرکسی که می‌تواند خوب مقاله بنویسد، حتماً توانایی تولید محتوای هوشمندانه برای شبکه‌های اجتماعی را هم باید داشته باشد؛ اما لزوماً این‌طور نیست و تجربه ثابت کرده است که نمی‌توان این‌گونه نتیجه گرفت. چون در شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب و… شما علاوه بر نوشتن، باید به مقدار لازم ایده‌پرداز باشید؛ از سناریو نوشتن سر دربیاورید و همواره در حال رصدکردن اتفاقات روز و ترندها باشید.

این یک بازار بسیار چالش‌برانگیز و جذاب برای کسب درآمد از نوشتن است. کافی است کسب‌وکار مربوطه را به‌مرور بشناسید و سلایق و نیازهای مخاطبانش رو بدانید و بعد متناسب با آن، تولید محتوا کنید و از کسب درآمد از طریق نوشتن لذت ببرید.

  1. کسب درآمد از نوشتن با تبدیل شدن به یک نویسنده پرفروش

مطمئناً رسیدن به درآمد از طریق نوشتن کتاب واقع‌بینانه‌تر از گذشته است. ده سال پیش، نوشتن یک کتاب پرفروش برای اکثر نویسندگان یک رویای دور بود و انتشار نسخه الکترونیکی آن اغلب به‌عنوان یک اقدام بیهوده رد می‌شد.

اما امروزه به لطف فراگیری اینترنت و فراهم‌شدن سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای لازم، بستر برای انتشار آنلاین و دسترسی و مطالعه هرچه بهتر کتاب‌های الکترونیکی فراهم و کسب درآمد از نوشتن کتاب‌ به‌مراتب دست‌یافتنی‌تر شده است. اگر بخواهیم یک مثال خیلی خوب بزنیم Amazon Kindle اولین و معروف‌ترین سخت‌افزار الکترونیکی است که توسط سایت آمازون ساخته شده و برای خواندن کتاب‌های الکترونیکی و سایر محتواهای دیجیتال به کار می‌رود.

البته، دست‌یافتنی‌تر به معنای آسان‌تر نیست. اگر فکر می‌کنید با انتشار یک کتاب یا داستان کوتاهی در حد چند صفحه، قرار است بازنشستگی خود را جشن بگیرید، سخت در اشتباهید و به‌شدت ناامید خواهید شد.

ویژگی‌های یک نویسنده پرفروش

برای موفقیت در این زمینه، باید ذهنیت تجاری داشته باشید و بازاری را با تقاضای مشخص و ثابت‌شده از سوی خوانندگان، هدف قرار دهید؛ به عبارتی دیگر قبل از نوشتن کتاب باید بدانید که مخاطبان کتاب شما چه کسانی هستند و سلایق و علایق آن‌ها چیست؟ این بدان معنا نیست که شما نباید علاقه خود را دنبال کنید، اما توجه به نیاز بازار و تولید محتوای هوشمند نقش بسیار مهمی در فروش هرچه بیشتر کتاب شما دارد. البته این نکته را هم بگوییم که ما اصلاً این توصیه را نمی‌کنیم که برای کسب درآمد از طریق نوشتن کتاب، هر چیزی بنویسید؛ توصیه ما این است که تا جایی که امکان دارد علاقه خود را با نیاز بازار هم‌سو کنید.

یک نویسنده باید پربار باشد؛ یعنی نباید با نوشتن یک کتاب انتظار اتفاق عجیب‌وغریبی را داشته باشد و باید چندین عنوان کتاب یا داستان کوتاه بنویسد. خود نویسنده باید پیگیر باشد و بعد از نوشتن یک کتاب منتظر نماند تا یک نفر به شکل معجزه‌آسایی کتاب را ببیند و بعد پیشنهاد چاپ با تیراژ بالا بدهد و او را یک‌شبه به ثروت برساند. نویسنده کتاب باید برای بیشتر و بهتر دیده‌شدن آثارش دست‌وپا کند.

بااین‌حال، طبق گزارشی که در اوایل سال 2024 از طرف Author Earnings منتشر شد؛ 1600 نویسنده، 25 هزار دلار یا بیشتر از فروش کتاب در آمازون درآمد دارند و 1000 نفر از آن‌ها، اولین کتاب خود را سه سال پیش یا کمتر منتشر کردند.

کسب درآمد از نوشتن کتاب داستانی بیشتر است یا غیر داستانی؟

نوشتن یک کتاب غیرداستانی راحت‌تر از نوشتن یک کتاب داستانی است. اگر شما یک وبلاگ‌نویس فعال و حرفه‌ای باشید، به‌احتمال خیلی زیاد نوشتن یک کتاب غیرداستانی خیلی برای شما کار سختی نخواهد بود.

داستان‌نویسی قطعاً سخت‌تر است؛ چرا که شما باید برای نوشتن یک داستان خوب و گیرا، به مجموعه‌ای از مهارت‌های نوشتاری خلاقانه‌ هم نیاز دارید. اما نمی‌توان انکار کرد که پتانسیل درآمدزایی کتاب‌های داستانی می‌تواند بیشتر باشد. البته این را هم بگوییم که طبق آمار، مشهورترین و پرفروش‌ترین کتاب‌هایی که در چند سال اخیر از سایت‌هایی مثل آمازون به‌صورت الکترونیکی منتشرشده‌اند، همگی عناوین داستانی داشته‌اند. درهرصورت اگر می‌خواهید با نوشتن کتاب داستانی به درآمد نسبتاً خوبی برسید برای انتخاب موضوع و نوع ژانر داستان باید به نیاز بازار توجه کرده و قبل از دیدن هرگونه نتیجه واقعی، آماده نوشتن چندین کتاب باشید.

یک نکته جامانده است، یک نکته امیدوارکننده؛ اگر یک کتاب شما بگیرد و شما به‌عنوان نویسنده آن شناخته شوید، بعد از آن کتاب‌های قبلی و بعدی، به‌راحتی برای شما درآمدزایی خواهند کرد. اگر بخواهیم یک مثال خوب بزنیم می‌توانیم آقای مارک منسون آمریکایی است. کتاب هنر رندانه به کتف گرفتن او در سال 2019، طبق آمار مجله نیویورک‌تایمز، پرفروش‌ترین کتاب شد. بعد از آن کتاب‌های زندگی به فنا رفته و عشق کافی نیست مارک منسون، فارغ از این‌که آیا حرف تازه‌ای دارد یا نه؟ مانند کتاب اولش ناب است یا خیر؟ حسابی فروخت.

  1. کسب درآمد از نوشتن به عنوان یک کپی‌رایتر

به طور خلاصه، کپی‌رایتینگ که تبلیغ‌نویسی ترجمه می‌شود، نوشتنی است که برای ترغیب‌کردن خوانندگان به یک اقدام خاص استفاده می‌شود.

پیامک‌ها و ایمیل‌های فروش، اسکریپت‌های ویدئویی، توضیحات محصول، و… همه این‌ها نیاز به نوشتن توسط شخصی دارند که هنر متقاعدسازی از طریق نوشتن را بلد باشد تا بتواند مخاطبان را به اقدام کاری ترغیب کند. کپی‌رایترها بر اساس نتایجی که تولید می‌کنند زندگی‌شان پیش می‌رود.

ممکن است کپی‌رایتینگ اساساً با سایر اشکال مهارت نوشتاری متفاوت به نظر نرسد، اما در عمل، این یک‌رشته خاصی است و اصول و روش‌های خاص خودش را دارد.

برای یک کپی‌رایتر حرفه‌ای شدن، قطعاً نیاز به آموزش دارید و فقط این‌که مهارت نوشتن را دارید کافی نیست. این نکته را هم بگوییم که هر کسب‌وکار حرفه‌ای به یک کپی‌رایتر خوب نیاز دارد حتی اگر چند کارشناس محتوا هم داشته باشد. تقاضای خوبی برای کپی‌رایترها وجود دارد و همچنین پول نسبتاً خوبی هم برای یک کپی‌رایتر حرفه‌ای پرداخت می‌کنند.

  1. ایجاد یک وبلاگ تخصصی و انجام تبلیغات

صادقانه بگوییم که ساختن یک وبلاگ محبوب دشوار است و هنگامی که وبلاگ شما به بازدید بالایی رسید و مشغول تبلیغات شدید، ممکن است تعجب کنید که چقدر زمان کمی برای کاری که دوست دارید یعنی نوشتن صرف می‌کنید.

ببخشید؛ ما قصد نداریم رویای داشتن یک وبلاگ با بازدید چند هزارتایی در روزتان را خراب کنیم؛ ولی بهتر است قبل از گرفتن تصمیم با حقایق روبه‌رو شوید. همچنین بهتر است همان اندازه که در مورد نوشتن پست‌های وبلاگتان هیجان دارید، حتماً برای چشم‌انداز تجاری آن هم برنامه داشته باشید.

برای کسب درآمد از طریق نوشتن در وبلاگ تخصصی راز این است که محصولات مناسب را پیدا کنید. ترجیحاً محصولاتی را تبلیغ کنید که در سود فروششان شریک باشید؛ یعنی هر تعدادی که از یک محصول در وبلاگ شما فروخته شد، درصد بگیرید. در حالت ایده‌آل، بهتر است قبل از راه‌اندازی وبلاگ خود بدانید چه محصولاتی را می‌خواهید بفروشید، زیرا در این صورت مخاطبی را افزایش می‌دهید که کاملاً با پیشنهاد شما مطابقت دارد.

برای رونق هرچه بیشتر وبلاگتان همواره باید کارهایی مثل انتشار محتوای عالی، ایجاد و به‌روزرسانی لیست ایمیلتان، ارتباط با اینفلوئنسرها و… را انجام دهید. در ضمن یادتان باشد همواره نوشتن بخش بزرگی از معادله باقی می‌ماند؛ یعنی این تولید محتوای درخشان است که مردم را به سایت شما می‌آورد تا بتوانید از نوشتن به درآمد برسید.

برای اینکه بتوانید مخاطبان بیشتری را به وبلاگتان جذب کنید، لازم است محتوای بهینه‌شده تولید کنید، برای یادگیری اصولی بهینه‌سازی محتوا، می‌توانید در کارگاه تخصصی مقاله‌ نویسی مرکز نوشتن ایران شرکت کنید.

کدام مسیر را برای کسب درآمد از نوشتن انتخاب می‌کنید؟

کسب درامد از نوشتن

وقت آن است که مسیر خود را انتخاب کرده و کسب درآمد با نوشتن را تجربه کنید. سعی کردیم در این مقاله 5 راه واقعی را به شما معرفی کنیم و وقت آن است که یک بار برای همیشه تصمیم بگیرید.

آیا واقعاً در مورد نوشتن برای امرارمعاش جدی هستید یا فقط یک خیال بیهوده است که زیر فشار کار تمام‌وقت یا روزمرگی، شما را خوشحال می‌کند؟

اگر جدی هستید، پس تصمیم بگیرید. کدام یک از این پنج مسیر بالا را دنبال خواهید کرد؟ نوشتن مقاله برای وبلاگ کسب‌وکارهای مختلف؟ بازاریابی محتوایی و شبکه‌های اجتماعی؟ نویسنده شدن؟ کپی‌رایتینگ؟ یا راه‌اندازی یک وبلاگ تخصصی؟

هر کدام را که انتخاب کردید برای چگونگی و هر چه‌بهتر انجام‌دادن آن می‌توانید از مشاوران ما در مرکز نوشتن ایران کمک بگیرید.

انتشاردهنده ریحانه تقی‌زاده

یک دیدگاه

  1. فاطمه یکتا 1402/12/02 در 14:25 - پاسخ

    چه مقاله پروپیمونی، عالی، واقعا کسب درآمد از نوشتن یه چالشه اما اگه راه کسب درآمد از نوشتن رو یاد بگیری می‌تونیم با محتوا از صفر، یک بسازیم. من معتقدم با محتوا می‌شه از صفر، یک ساخت اما نه هر محتوایی. 🙂

دیدگاه خود را بنویسید